Wat is pre incasso en hoe kan het helpen?

Wanneer bedrijven blijven zitten met facturen die nog niet voldaan zijn, dan gaat hier vaak veel tijd in op. Deze tijd kan vaak beter gebruikt worden. Klanten moeten worden gebeld en dit kost veel tijd. Deze werkzaamheden komen vaak op de schouders van de werknemers van bijvoorbeeld de administratie te liggen. Andere taken komen hier vaak door te vervallen. Gelukkig zijn er ook bedrijven die kunnen helpen bij het debiteurenbeheer.

Uitbesteden aan een incassobureau

facturen betalenBijvoorbeeld een incasso Amsterdam kan openstaande facturen binnen halen, maar dit is niet altijd nodig. Er is ook een zogenaamde pre incasso dienst beschikbaar bij veel incassobureaus. In feite is dit het verzenden van een aanmaning op het briefpapier van een incassobureau. Een aanmaning is als het ware een laatste herinnering met het verzoek om alsnog te betalen. Als er niet betaald wordt, dan kan er een echte incassozaak van gemaakt worden. Waar er ook extra bijkomende incassokosten gerekend mogen worden.

Het gebruik maken van deze pre incasso dienst heeft vaak veel goede resultaten. De debiteur weet dat u het meent en weet dat er al een incassobureau is ingeschakeld om de rekening te voldoen. Vaak zorgt dit ervoor dat een hoger percentage van de mensen de rekening alsnog voldoet binnen het gestelde termijn. Deze dienst is uiteraard niet gratis, maar de bijkomende kosten kunnen bijvoorbeeld door de debiteur betaald worden. Deze kosten zijn over het algemeen een stuk lager dan reguliere incassokosten. Het is dus eigenlijk een tussen oplossing voor bedrijven die niet direct incasso willen inschakelen, maar er ook zelf niet achteraan willen.

Veel bedrijven die hier gebruik van maken kunnen op deze manier veel werk besparen en zo blijft er dus tijd over voor andere belangrijke zaken. Daarnaast zijn specialisten bezig met het invorderen en zijn de resultaten over het algemeen beter. Een win-win situatie dus.