Snel mobiel internet

mobiel internetJe smartphone is een enorm belangrijk onderdeel van je leven geworden. Dat klinkt misschien wat dramatisch, maar als je erover nadenkt is het wel de waarheid.

Er was laatst een commercial op TV/ radio te zien waarin gezegd werd dat je dagelijks vaker naar je smartphone kijkt, dan naar je partner. Absoluut de waarheid natuurlijk. Je hebt contact met je vrienden, familie en misschien ook wel collega’s via Whatsapp, Facebook en andere kanalen. Daarnaast staat je hele leven op die telefoon. Je e-mail is vaak gekoppeld, social media en al je persoonlijke foto’s staan erop.

Ook gebruik je telefoon waarschijnlijk om spelletje te spelen en deels je werk op te doen. Dat statement van eerder klinkt nu misschien helemaal niet meer zo vreemd, of wel soms?

Mobiel internet

Met al deze applicaties op je telefoon, heb je natuurlijk internet nodig. Je kunt natuurlijk van de WIFI gebruik maken als je thuis bent of op kantoor, maar daar alleen red je het waarschijnlijk niet mee. De providers hebben hiervoor het mobiele internet, dit zorgt ervoor dat je overal op het internet kunt. Ook als er even geen draadloos internet beschikbaar is.

Eigenlijk is dit toch wel een beetje standaard bij de meeste abonnementen. Veel mensen bellen namelijk nog amper en gebruiken veelal het internet om te communiceren. Op de vele applicaties is vaak ook de mogelijkheid ingebouwd om via het internet te bellen of te videobellen. Het reguliere bellen is zo een stuk minder noodzakelijk. Als je wat kosten wilt besparen op je sim only abonnement, kun je ervoor kiezen om een 3G internet abonnement af te sluiten.

Toch raden wij dat niet echt aan. Het is prettig als je snel internet tot je beschikking hebt, dat komt de productiviteit zeker ten goede. Sneller internet is 4G, wat eigenlijk toch wel de standaard is bij de meeste providers. Hiermee kun je snel surfen, bellen via internet en ook goed je mobiele internet delen met je laptop. Handig als je bijvoorbeeld een middagje in het park wilt werken, maar daar geen internet tot je beschikking hebt. Door je mobiele telefoon in te stellen als een zogenaamde ‘hotspot’ kun je ook heel goed je werk doen op een laptop. 4G internet snelheid is namelijk enorm snel en meer dan geschikt om de meest voorkomende taken op internet uit te voeren. Als je de middelen en mogelijkheden hebt, zouden wij je absoluut adviseren om een 4G databundel af te sluiten. Als je voor een sim only Youfone kiest, dan weet je zeker dat je altijd 4G hebt. De provider maakt namelijk gebruik van het snelle en betrouwbare KPN netwerk. Altijd en overal snel 4G internet.