Nieuwe telefoon of voordeel met sim only?

kosten smartphoneDe smartphone is tegenwoordig een zeer belangrijk onderdeel van ons leven geworden. We hebben de telefoon natuurlijk altijd op zak en staan in verbinding met alles en iedereen via het internet. Foto’s uploaden naar social media kanalen, een afspraak maken via Whatsapp of even je e-mail controleren in de trein.

Met al deze functionaliteiten is de smartphone dus zeker een belangrijk onderdeel van het leven geworden. Veel mensen willen dan ook graag het nieuwste model in hun bezit hebben. Dat is natuurlijk ook wel te begrijpen. Nieuwere telefoons zijn namelijk sneller, groter en de batterij gaat vaak een stuk langer mee.

Providers spelen hier handig op in. Want door abonnees telkens een nieuwer model aan te bieden, blijven deze mensen klant. Vaak kan men dan ook aan het einde van de abonnementsperiode een nieuwe telefoon uitzoeken. Maar hier betaal je natuurlijk ook een bedrag voor, dat is verwerkt in de maandprijs. Een nieuwe telefoon is leuk, maar waarom niet wat besparen op je maandelijkse kosten door nog even met je huidige telefoon verder te gaan?

Het kan flink schelen in het tarieven

Omdat je bij een abonnement vaak betaald voor de telefoon, kunnen de kosten flink oplopen. Veel mensen betalen tussen de €30 – €50 per maand voor hun mobiele telefoon abonnement. Wat nu als je dat kunt verlagen tot zo’n €15,- per maand door je huidige telefoon nog een jaartje te houden. Op jaarbasis scheelt dat tot wel €420,-. Een leuk begin voor een mooie vakantie!

Door over te stappen op Sim Only betaald je namelijk enkel voor je bundel. Die bestaat bijvoorbeeld uit belminuten, SMS’jes en MB’s. Je telefoon moet je zelf voor zorgen, maar je kunt vaak je huidige telefoon nog wel even gebruiken. Soms is je telefoon wellicht wat traag geworden door de jaren heen. Met een flinke opruimbeurt kun je deze vaak al flink sneller maken. Je begint dan in feite met een schone start. Een andere telefoon aanschaffen is uiteraard ook een optie, alhoewel daar natuurlijk ook weer kosten aan verbonden zitten.

Wat kies jij?

Alhoewel het natuurlijk heel logisch is dat je het nieuwste model smartphone in je bezit wilt hebben, is het wel een flinke kostenpost. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Oke, misschien heb je niet meer het nieuwste van het nieuwste in je bezit, maar je bespaard wel flink in de maandelijkse kosten. Wat is voor jou het belangrijkste?