Is uw nieuwe klant kredietwaardig? Controleer het tijdig

In zee gaan met een nieuwe klant kan in sommige gevallen bepaalde risico’s met zich meebrengen. Zeker als het om grotere bedragen gaat. Deze risico’s kunt u gelukkig redelijk indammen. U kunt namelijk de kredietwaardigheid van uw klant laten controleren en onderzoeken. Zo krijgt u een beter beeld van een bedrijf en weet u waar u aan toe bent.

Waarom zou u een kredietrapport op laten stellen?

kredietMet een dergelijk rapport kunt u een beeld krijgen van uw nieuwe relatie. Woorden van iemand kunnen heel mooi klinken, maar het is toch beter om dit te laten controleren door een externe partij. Zo kunt u een betere beslissing nemen als het aankomt op samen zaken doen.

Een dergelijk rapport kan vaak worden opgesteld door een bedrijf dat zich bezighoud met bijvoorbeeld creditmanagement. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een incassobureau. Maar ook sommige deurwaarders kunnen u hierbij helpen.

In een rapport komen vaak de volgende zaken aan het licht:

  • De gegevens uit het KVK register
  • De omvang van het bedrijf
  • Het betalingsgedrag van de klant
  • Winst- of verliesrekening (indien beschikbaar)

Als u dus in zee met iemand wilt gaan voor een project, dan kunnen deze zaken een goed beeld geven van een bedrijf. Misschien schetst iemand namelijk een heel ander beeld dan dat er werkelijk aan de hand is. Zo kunt u een goede beslissing nemen. U zult begrijpen dat dit voor het grootste gedeelte betrekking heeft op de B2B markt (business to business). Ook kan er in sommige gevallen een dergelijk rapport voor particulieren opgesteld worden. Informeer bijvoorbeeld bij uw incassobureau naar de mogelijkheden.